Hogy zajlik a gyűlöletkeltés?- Kormány tempó stopposoknak

2017. október 20. - Jenei Zsanett

Hogy zajlik a gyűlöletkeltés? Mit érez az átlag magyar? Ki Laci? És ki Káfia?  Hol van Szomália? De leginkább: hogy születik az előítélet?

ezkell.jpg

(eredeti fotó: Nők Lapja)

Afroamerikai járókelők, velük szemben család halad: "Laci, fogd már meg a gyereket, nem látod, kik jönnek?" Látszott a nőn, hogy páni félelem lett úrrá rajta, mert hát ezek, ha elmennek mellettük legalábbis viszik a gyereket, meg az életüket. Pedig csak sétáltak. A család meg propaganda médián szocializálódik. Megy a TV2, az M1, M2, szorgalmasan konzultálnak a kormánnyal, nem is látnak tovább az orruknál. Haza mentek - lehet, hogy pont Őcsényre - otthon aztán indul a híradó, ott elmondják, hogy menekültválság van és Laci, na meg a felesége szentül hiszik, hogy most mentették meg a gyerek életét azzal, hogy felkapták és iszkoltak a helyszínről. Legközelebb talán rózsafüzér nélkül el sem indulnak otthonról.

Itt jegyezném meg, hogy valószínűleg nem a családdal van baj, na meg nem is a több ezer ehhez hasonló családdal, hanem azzal a szeméttel, amivel etetik őket. Lehet itt ellen hang, meg felháborodás, a sajtón igencsak ritkán lehet ezt áttolni, mivel a közmédia elfojtja az esetleges nemtetszés-kinyilvánításokat. Ha már valami nagyon büdös - mondjuk egy ellenzéki újság - bezáratjuk, felszámoljuk, felgyújtjuk, lesózzuk. Ez a mostani politikai tempó kormány fronton. És Laci persze, hogy nem tudja pontosan: Orbán Viktor maga is Soros- ösztöndíjas volt, mivel erről nem beszélnek az M1-en.

De vajon Laci azt tudja-e, mit is jelent a menedékkérő és mit a migráns? Tudja-e, hogy az unokaöccse, aki Németországban mosogat, szintúgy bele illik a migráns képletbe? De nem, az nem lehet, hiszen ő olyan rendes ember, hogy robbantana már? És itt a következő probléma. Mert ugye aki az életét menti, és elmenekül a már a pokollal egyenértékű, feldúlt hazájából egy új élet reményében, biztos, hogy mind hoz magával minimum egy táskányi robbanószert. Nem hibáztatom Lacit, hogy ezt gondolja, mivel ezt hallja Lego-Putyinunktól, meg az ő talpnyaló médiájából. Ugye, hogy most is erről konzultálunk?! Hogy ne jöjjön ide senki, mert rettegünk valami láthatatlantól, ami a kormány legjobb képzeletbeli barátja. És persze, hogy dühöng az ember, mert nem szeretünk mindannyian büdös, rohadt dolgokat enni.

Na, de vissza Lacihoz: hallott-e mondjuk Káfia Mhidi-ről- akivel először én is a Nők Lapja 40. számában olvastam egy interjút? Káfia Szomáliából menekült egymaga, egy embercsempész társaságában. Börtönben ült, majdnem belehalt az emberfeletti megpróbáltatásokba. A nevelőapja eladta egy sok évvel idősebb férfinak. És akkor még csak tizennégy éves volt! A nőkkel ezt is meg lehet tenni Szomáliában. Tárgyiasítani őket, pénzért túladni rajtuk, portékaként tekinteni rájuk. Laci most felháborodik, hogy az ő csöpp Anna lányával ezt biztos nem tehetné meg senki. Igen, Anna Magyarországon született, és ha felnő, innen megy majd el Németországba orvosnak, építészmérnöknek, vagy pincérnőnek, esetleg mosogatni. Feltéve ha akkor lesz még honnan elmenni. Vagy éppen hova. Mondjuk kint biztosan jobban fog majd pincérnőként keresni, mint itthon tanárként. Vagy orvosként. Egy- két kiváltságos van, aki gázszerelőként meg tud élni, de tudjuk, hogy ez a ritkább. És ahhoz is baromi hosszú nyelv kell, meg egy gyerekkori barát, és persze bólogató-kutya üzemmód.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://jeneizsanett.blog.hu/api/trackback/id/tr5812808342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.